Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да вам одећа мирише дуго након прања?

Прали сте одећу, користили омекшивач, али је леп мирис брзо „испарио“, посебно након што су неки комади мало дуже били у орману.
Фото: Pixabay/Efraimstochter

Постоји неколико начина, односно трикова, помоћу којих можете да продужите свежину и мирис опране одеће на неколико дана, уз неке трикове мирис ће трајати месецима.

Парфем и марамице

Уместо да прскате парфем директно на одећу, попрскајте га на марамицу и ставите је у свој орман. Мирис ће се свакако ширити, комади одеће ће га упијати, а добра ствар је што нећете оштетити или запрљати своје омиљене ствари.

Освеживач ваздуха у аутомобилу

Да, можете их користити и у ормарима. Изаберите неке блаже мирисе такозваних борова, умотајте их у марамицу или крпу и ставите у фиоку. Мирисаће месецима.

Зрна кафе

Осим што ће упијати све те лоше мирисе, зрна кафе ће ширити свој мирис. Напуните малу посуду зрневљем, направите неколико рупа на поклопцу или алуминијумској фолији којом сте је прекрили и ставите у орман. Мењајте их једном месечно.

Етерична уља

Као и код зрна кафе, своју одећу можете трајно мирисати етеричним уљима. Додајте неколико капи у машину за прање веша током последњег циклуса прања или их ставите на марамицу/крпу и ставите у орман.

Сапун

Један од најстаријих трикова који многи и данас користе је стављање тврдог сапуна међу ствари. Све што вам треба је да га умотате у папирни пешкир или да га ставите у орман у оригиналном паковању.

Nabavite magičnu lavandu: Biljka od neprocenjive važnosti za žene

Преузмите андроид апликацију.