Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да у микроталасној направите кајгану и рижото

Микроталасна рерна већини људи служи за подгревање хране, али мање је познато да се у њој могу спремити и нека једноставнија јела, попут кајгане, па чак и рижота.
Фото: Unsplash/Lissete Laverde

Кајгана – Изаберите чинију која сме да се користи у микроталасној. Напрскајте је уљем у спреју, додајте јаја, мало млека, соли, бибера и осталих зачина и умутите виљушком. Убаците у микроталасну на минут, затим промешајте. Ако није довољно, укључите на још пола минута.

Јаја на око – У микроталасној је могуће направити и јаја на око. Прво загревајте празан тањир, затим додајте пола кашичице путера да се отопи. Разбијте јаје на тањир, пробушите жуманце и убаците у микроталасну на 45 секунди.

Поширана јаја – Разбијте јаје у чинију напуњену водом. Покријте чинију тањиром, затим пеците у микроталасној минут. Ако беланце није готово, вратите на још 15 секунди.

Рижото – Веровали или не, и рижото можете спремити у микроталасној и то за 10 минута. Почните са мало црног лука и путера које загревајте минут и по. Затим додајте бели лук, четвртину шоље пиринча и исто толико супе. Покријте приањајућом фолијом и на нижој температури загревајте два минута. Промешајте, па поновите. Затим додајте кашику вина, печурке, покријте фолијом и загревајте још неколико минута. На крају зачините, додајте пармезан и загрејте још минут.

Сос од белог лука – Лако је пећи бели лук у рерни, треба вам само мало соли, бибера, маслиновог уља. Али ако немате довољно времена, све ове састојке убаците у чинију на седам минута у микроталасну.

Орашасти плодови – Ако су вам потребни лешник или ораси за торту или смутије, брзо ћете их припремити у микроталасној, без страха да ће изгорети. Подесите микроталасну на минут, промешајте, па још минут и све тако док не добијете жељену хрскавост.

Kombinacija kojih namernica čine jaja još zdravijim?

Преузмите андроид апликацију.