Кување кромпира може бити прави изазов, посебно када желите да кромпир задржи облик и не постане кашаст.
Иако многи знају да је млади кромпир идеалан за пржење, док је стари бољи за кување, постоји трик који може помоћи да сваки кромпир, без обзира на године, буде савршено скуван.
Један од најбољих савета за кување кромпира је да у кључалу воду додате сирће.
Према препорукама стручњака, у воду треба додати само мало сирћета док се кромпир кува, отприлике на половини кувања.
Овај трик ствара танку кожицу на спољашњем слоју кромпира која помаже у очувању његовог облика, спречавајући га да се распадне и постане кашаста.
За савршен резултат, кромпир ће бити чврст и укусан, идеалан за сваку припрему, било да се користи као прилог, у чорби или другим јелима.
Овај једноставан савет ће вам помоћи да обезбедите да ваш кромпир увек буде савршено куван и да задржи свој облик.
Преузмите андроид апликацију.