Ево неколико савета како спречити да се храна поквари пре него што је употребите за припрему јела.
У свој дом уносите свеже воће и поврће да бисте обогатили исхрану, али приметите да су вам намирнице чудног укуса након неколико дана у фрижидеру.
Није идеално – али је потпуно решиво! Ови проблеми најчешће настају због неправилног складиштења.
Боровнице, купине, малине и јагоде
Свеже бобице (боровнице, јагоде итд.) увек чувајте у фрижидеру, суве и неопране, у чврстој посуди као што је оригинално паковање или посуда прекривена пластичном фолијом. Овако ускладиштене, могу трајати до 10 дана. Такође можете замрзнути бобице, али их пре тога добро исперите и осушите. Након прања и сушења, чувајте их у пластичним кесама или посудама за замрзавање – трајаће до шест месеци.
Кромпир
Држите кромпир на хладном и сувом месту, попут оставе или ормана. Избегавајте да их чувате близу шпорета, рерне или судопере због температурних флуктуација и влаге. Такође се не препоручује да их држите у замрзивачу или фрижидеру.
Бели лук
Као и кромпир, бели лук треба чувати на сувом и хладном месту, даље од влаге у фрижидеру. Ако имате пуно главица белог лука, можете их замрзнути. Замрзните целе главе или огулите режњеве и чувајте их у теглама. Замрзнути бели лук се лакше сече и меље, што може бити предност у кувању.
Јаја
Иако фрижидер има места за јаја у вратима, он није идеалан. Јајима је потребна стабилна и ниска температура, а врата фрижидера су изложена честим променама температуре. Држите јаја на средњој полици фрижидера, где је температура најнижа и најстабилнија.
Преузмите андроид апликацију.