Кромпир је погодан прилог разним јелима, а многи људи воле да га грицкају без икаквих адитива када се припрема као помфрит, а важно је и знати како га правилно подгрејати да би остао укусан.

Кромпир брзо постаје говеђи након припреме, а приликом подгревања важно је да то не радите у микроталасној пећници јер ће постати говеђи управо због неравномерне температуре.
Такође, уље у којем се пржио кромпир ће попримити „загорели“ укус када се загреје у микроталасној.
Најбоље је кромпир подгрејати на шпорету, у већој посуди, на умереној температури, где је потребно све време мешати кромпир док се потпуно не загреје.
Пошто пржени кромпир већ има уље, није потребно додатно уље.
Поред тога, важно је водити рачуна да се кромпир не додирује у тигању, јер ће изгорети и неће бити хрскав, преноси klix.ba.
Када се кромпир загреје, оцедите вишак масноће, додајте прстохват соли и уживајте у његовом укусу.
Преузмите андроид апликацију.