Уживање у леденој посластици никад није било лакше.
Сладолед је један од најпопуларнијих десерта на свету, а његово благо одмрзавање чини га много лакшим за конзумирање.
Што је још важније, према науци, благо одмрзавање тј омекшавање сладоледа пре него што га поједете заправо га чини слађим.
Осим тога, оно га сладоледа чини много лакшим за употребу као састојка у другим смрзнутим десертима.
Ако користите погрешну методу одмрзавања, завршићете са сладоледом који је отопљен око ивица, а тврд у средини. Међутим, постоје три начина за правилно омекшавање сладоледа до савршене конзистенције.
1. Како омекшати сладолед у фрижидеру
Ово је најбољи начин да омекшате сладолед у фрижидеру.
Иако може потрајати мало дуже него да сте га оставили на пулту, ако пустите да се ваш сладолед одмрзне у фрижидеру, температура у целој кутији биће уједначенија.
Ставите сладолед у фрижидер и оставите га да одстоји 30 минута, после тога га ставите на пулт.
У том тренутку, ваш сладолед би требало да буде око 8 степени.
Ако можете нежно притиснути средину прстом и направити удубљење од 1 цм, спреман је за сервирање.
2. Како омекшати сладолед резањем
Шта ако немате времена да чекате да се ваш сладолед одмрзне? Па, можете покушати да га исечете у неколико једноставних корака:
Ставите оштар нож под врућу воду да се загреје. Исеците сладолед попречно, па по дужини.
Загрејте кашику за сладолед на исти начин као што сте урадили са ножем, па извадите куглице сладоледа из исечених комада.
3. Како омекшати сладолед у микроталасној
Омекшавање сладоледа у микроталасној пећници је још један брз начин да одмрзнете свој омиљени десерт
Пребаците сладолед из замрзивача у микроталасну.
Укључите микроталасну пећницу на 30% снаге на око 30 секунди.
Преузмите андроид апликацију.