Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да одаберете савршене ципеле за посао?

Када бирате ципеле за канцеларију, препоручујемо пре свега да се придржавате три правила: модерно, пословно и удобно.
Фото: Pexels/Alexandra Maria

У удобним меканим патикама тешко да ћете се осетити као професионалац који је у стању да одради најсложеније пословне задатке. Зато одаберите прелепе ципеле у којима ћете се осећати као моћна жена! Праве ципеле имају моћ да вам пруже налет енергије, међутим, изабрати савршене ципеле за посао није тако једноставно.

Ципеле морају бити:

– удобне, јер ћете у њима провести већи део дана.

– Лепе, јер нико не жели да купи ципеле које нису атрактивне.

– Одговарајуће, јер ципеле треба да буде модерне, али не треба да иду даље од пословног кодекса облачења.

– Универзалне, јер ципеле за посао морају добро да се комбинују са већином ствари из вашег гардеробера.

– Квалитетне, јер се инвестиција у квалитетне ципеле увек исплати.

Обућа за посао: функционална или естетска?

У основи, то зависи од субјективних фактора: колико сати и дана у недељи проводите на послу, да ли проводите највећи део времена стојећи или седите за компјутером, можда ћете морати да носите други пар ципела, и тако даље.

Ако стојите док радите (на пример, ви сте администратор хотела или учитељ), пета би требало да буде нижа и стабилнија. Обратите пажњу на то како ципела пристаје вашим стопалима. Ципеле не треба да вас стежу. Ципеле од вештачких материјала не дозвољавају ногама да дишу и пожељно је да не купујете уске и чврсте ципеле за посао које су од вештачких материјала.

Лоше изабрана обућа, поготово ако је носите сваки дан дуже време, може да доведе до формирања жуљева или до деформитета стопала.

Ципеле за посао: са или без потпетице?

Како то да ваша колегиница од 9 до 17 трчкара на високим потпетицама, а ви не можете у штиклама да издржите ни пола сата? Чињеница је да је удобна висина пете за сваку жену индивидуална ствар и зависи од облика стопала.

Како се одређује висина најудобнијих потпетица?

Први начин. Дужина стопала подељена са седам и добијате највиши магични број. На пример, женама које носе 39 величину (25цм) одговараће висина пете од 3,5 цм.

Други начин. Висина подељена дужином ногу (меримо од бутне кости до пода) минус 1.61, а затим пута 10.

Такође треба напоменути да балетанке нису мање штетне по здравље од високих потпетица. Лекари препоручују да за свакодневно ношење изаберемо ципеле са штиклом од 2-4 цм.

Закључак је да ципеле за посао треба да имају малу и стабилну пету.

Прихватљиве боје и стилови ципела за канцеларију

Несумњиво, најбољи избор боја ципела за канцеларију јесу неутралне боје – црна, сива, браон или беж.

Међутим, можете одабрати и обућу у светлим бојама: црвена изгледа спектакуларно и уклапа се добро са другим бојама. Светлоплаве ципеле су добра алтернатива за „досадне“ неутралне нијансе.

Жута и зелена могу се сматрати универзалним светлим бојама које се лако комбинују за посао. Можете да изаберете сложеније нијансе: пинк, боју нане, јоргована, тиркизну, боју вина и тако даље.

Дезен

Током ове сезоне, најрелевантније су ципеле са занимљивим принтом. Класични избор – анимал принтови (зебра, питон, леопард). Мање и деликатне обрасце, лакше је комбиновати са другим ставкама одеће.

Тренди стил

Рецимо да преферирате беж ципеле, које визуелно продужавају ногу и силуету. Како да додате занимљив тон у таквом случају? Изаберите екстравагантне моделе ципела, на пример, ципеле са необичним украсима или занимљивим пертлањем итд.

Ципеле у мушком стилу

Поред високих потептица, увек можете одабрати ципеле у мушком стилу као што Оxфорд, Brrogy и тако даље. Упркос чињеници да су дуго биле доступне женама, такви модели изгледају неочекивано и занимљиво. Једини савет – одаберите ципеле од лаковане коже.

Namirnice koje sprečavaju opadanje kose

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке