Како да направите најсавршенији пире кромпир?
Пире кромпир, бар у нашим крајевима, припрема се тако што се кромпир прокува у води, дода му со, путер и млеко и добије се кремаста текстура уз помоћ пире-дробилице или штапног миксера. Судећи по саветима са друштвених мрежа, спремамо га потпуно погрешно. Осим што непотребно трошимо неке састојке, превише судова упрљамо. Открили смо да неки од нас имају мало другачију технику која ће многе одушевити.
Наиме, боље је кувати кромпир у млеку, а када је готов, не морате ни да га цедите, само додајте путер, со и мало бибера.
Можете га умутити дробилицом или штапним миксером ако желите да постигнете веома глатку текстуру. Када кувате кромпир у млеку имате мање прљавих судова, да не мора да пере цедиљку, да пребацујете кромпир из једне посуде у другу и што је најважније пире има бољи укус.
Jasan znak da krompir više nije za jelo, te da je opasan za zdravlje
Преузмите андроид апликацију.