Пилетину једемо веома често, а пошто је најчешће купујемо у супермаркетима, није необично да нас понекад непријатно изненади мирис или, још горе, укус поквареног меса.
Осим што је непријатно искуство, може потенцијално да изазове и болест, па је препознавање размажене пилетине још важније него што се чини.
Пре него што чак и отворите упаковане комаде пилетине, обавезно проверите рок трајања одштампан на њему, ако је истекао или ће ускоро да истекне, потражите свежије паковање.
Ако нећете одмах да припремите пилетину, замрзните је како бисте избегли кварење.
Постоји неколико поузданих знакова поквареног меса које можете лако уочити, а ако и даље нисте сигурни, немојте ризиковати и бацити сумњиву пилетину.
Да бисте препознали покварену пилетину, довољно је обратити пажњу на ове три ствари.
Боја
Свежа пилетина је светло розе боје са белом масноћом. Лагана промена боје је нормална због протеинских реакција, али не би требало да видите ништа сиво, зелено или жуто на месу. Након термичке обраде, месо не сме бити ружичасто.
Мирис
Трула пилетина емитује непријатан мирис, односно смрди колико је трула. Не перите покварену пилетину, већ је баците.
Текстура
Слузава, лепљива или плеснива пилетина је такође смеће. Свежа сирова пилетина је увек сјајна и чврста, па немојте јести ни превише меко месо.
Mahunarka koja je pomalo zapostavljena na našim trpezama, a odličan je izvor proteina
Преузмите андроид апликацију.