Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да најлакше очистите мрље од хемијске оловке са тканине?

Ако сте икада случајно очешали рукав по папиру са још мокрим мастилом или сте приметили мрљу тек након прања и сушења одевног предмета, знате колико је тешко уклонити мрље од мастила и хемијске оловке са одеће.
Фото: Pixabay/NikolayFrolochkin

Свеже мастило са хемијске оловке је врста мастила која се најлакше уклања са одеће. Мрље настале хемијском оловком обично нестају прањем у машини за прање веша.

Међутим, понекад ни то није довољно, посебно ако нисте одмах ставили одећу на прање.

Стога није лоше знати одређене технике уз помоћ којих ћете се ослободити ових уочљивих и тврдоглавих мрља.

Све што вам је потребно за овај метод уклањања мрља су папирни пешкири, сунђер, 90% алкохола и капаљка. Први корак је прање мрља алкохолом.

Ако је у питању мања мрља, ставите папирни убрус испод и помоћу капаљке нанесите алкохол на то подручје. Ако је у питању већа мрља, потопите комад одеће у посуду са алкохолом на 15 минута.

Други корак је да обришете мрљу чистим папирним убрусом. Наставите да бришете сунђером док мастило не престане да излази из тканине.

Затим исперите под хладном водом. Ако је мрља и даље присутна, поновите ове кораке још једном, а затим је ставите у машину за прање веша. Оно што треба избегавати је сушење одеће у сушари све док се мастило потпуно не уклони са тканине.

Da li ste se pitali zašto neke domaćice sudoperu posipaju brašnom? Trik će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.