Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да изаберемо најукуснију дињу? Пратите четири корака

Сада је право време да једемо дињу.

Диња је једноставна је за ношење из продавнице, а занимљиво је до да иако је слатка сврстава се у поврће.

Фото: Unsplash/Alexandra Smielova

Једна порција диње од око 150 грама садржи: 53 калорије, 0,3 г масти, 13 г угљених хидрата, 1,4 г влакана, 30% дневне количине витамина А, 78% дневне количине витамина Ц, па би требало да је уврстимо у летњи воћни тањир.

Како одабрати идеалну дињу?

Користите ових пет савета да сваки пут одаберете зрелу и слатку дињу:

Прегледајте дињу

Први задатак је да погледате како диња изгледа. Да ли има меке тачке или пукотине? Изаберите дињу која споља није оштећена без било каквих мрља и пукотина.

Проверите боју диње

Сјајна спољашњост је показатељ незреле диње. Требало би да буде светложуте до светле боје лимуна, а не зелена или бела.

Тежина диње

Упоредите неколико диња и изаберите ону која је тежа од осталих.

Тест куцкања

Ово је прилично једноставно. Само тапкајте по дињи дланом. Ако чујете звук који је шупљи прошла је тест.

Kako da odaberete najslađe i najsočnije breskve

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке