Што дуже лук стоји, то му је јачи мирис, а ви не желите да ваш фрижидер заудара на лук.
Црни лук је састојак који не познаје границе ни националне кухиње. Он је један од основних састојака за јела из кухиња са свих страна света, и за то постоји добар разлог.
Црни лук потиче из веома издржљивог усева који свугде расте у изобиљу, тако да је свеприсутан и приступачан, па је одлична базу укуса који јелима дају дубину.
Иако могу узроковати непријатан задах, тешко је занемарити свестраност лука.
Уз то, лук има оштар, понекад непријатан мирис, посебно када је сиров. И сами знате колико се јако осећа и једно ребарце црног лука из непоједене салате.
Ако не знате како правилно да складиштите лук, рескирате да се брже поквари, што даје снажну и не баш пријатну арому.
Реал Симпле доноси савете како складиштити лук како бисте могли уживати у њему без непријатних мириса.
Како се чува цела главица лука
Цели лук не мора да иде у фрижидер — заправо, то није добро место за похрањивање. Фрижидер је хладно и влажно окружење, што може узроковати омекшавање и кварење лука. Најбоље место за чување лука је тамно, хладно, суво и добро проветрено. Перфорирана корпа или посуда у кухињском ормарићу била би идеално место за држање лука.
Како чувати нарезани или сецкани лук
Додатно изрезани или насецкани лук можете похранити у херметички затвореној посуди или пластичној кесици у фрижидеру, али свакако га искористите у року од пет до седам дана. Што дуже лук стоји, то је јачи мирис, а не желите да ваш фрижидер заудара на лук. Друга је могућност замрзнути остатке лука, што ће задржати мирис и сачувати га дуже време.
Не препоручујемо замрзавање целог лука јер ће се јако стврднути и неће се добро одмрзнути, али апсолутно подржавамо замрзавање сецканог лука.
Заправо, сваки пут када рецепт захтева половину лука, насецкајте цели лук и све што не користите, спремите у непропусну пластичну врећицу, пазећи да испустите што више ваздуха, а затим затворите и ставите у замрзивач.
Преузмите андроид апликацију.