Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да бајатом хлебу вратите свежину: За пет минута и уз једноставан трик биће као да сте га тек купили

Греота је хлеб бацати, а овај трик је феноменалан.
Фото: Pixabay/Couleur

Веома често се дешава свима да у кући преостане хлеб, па не знате шта да радите са њим, а не желите да га баците.
Многе домаћице га искористе за прженице или попару, а ипак код неколицине ипак некако заврши у канти.
А постоји један једноставан трик уз помоћ ког ћете вратити свежину бајатом хлебу.

Стари хлеб или погачу ставите под млаз воде са чесме, али водите рачуна да га превише не натопите. Треба да буде мало навлажен са спољних страна.

Уколико је хлеб начет, водите рачуна да на том делу не дође у додир са водом јер вам онда трик неће успети. Потом га ставите у загрејану рерну на 180 степени највише пет минута.

Овај трик можете примењивати и са осталим пецивом као што су кифле и лепиње, а свакако га држите у папирној кеси да би још дуже задржао свежину.

Recept dana: Domaći hleb sa orasima

Преузмите андроид апликацију.