Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како ће изгледати тунел који ће повезивати Петроварадинску тврђаву и нови мост? (ФОТО)

Данас су у Градској кући представљени пројекти три нова новосадска моста, а један од њих је и пешачко-бициклистички мост који ће на страни Петроварадина водити у тунел испод нивоа саме тврђаве.
Фото: Град Нови Сад

У питању је мост дугачак око 450 метара који ће се „подићи“ код сусрета Булевара цара Лазара са Кејом жртава рација и Сунчаним кејом. Са петроварадинске стране мост ће прићи преко Дунавског бедема и „ући“ у тунел који ће водити до лифта.

Како ће то све изгледати, погледајте у галерији:

Овај тунел је стари железнички тунел дугачак око 350 метара, а његов излаз води до простора у близини „Ловотурса“. Мост и тунел су у потпуности проходни за пешаке и бициклисте, док ће у делу тунела бити и промотивно-изложбени простор посвећен историји Петроварадинске тврђаве.

Из тунела ће Новосађани лифтом моћи до платоа у подножју Петроварадинске тврђаве, а такође ће им бити доступно и степениште.
Фото: Град Нови Сад

Пешачке стазе биће широке шест метара, а бициклистичка три метра. Оне ће бити одвојене баријерама, како би се осигурало да се стазе користе за своју намену.

За овај пројекат је из буџета Новог Сада за 2023. годину издвојено 4.051.827.370 динара, а требало би да буде изграђен за 180 дана од почетка радова.


Представљени пројекти три нова моста који ће бити будућност Новог Сада

Преузмите андроид апликацију.