Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Како ће изгледати нови стамбени комплекс на Мишелуку? (ФОТО/ВИДЕО)

Мишелук, смештен између Петроварадина и Сремске Каменице, тренутно је прилично ненасељен. Ипак, ова централна позиција и директна веза са центром Новог Сада преко Моста слободе и Булевара ослобођења представљају одличан основ за даљи развој града на сремској страни.
Фото: Градске инфо

Град Нови Сад уложио је око 830 милиона динара у изградњу девет нових улица, које ће заједно за радовима на водоводу и канализацији бити један од основа даљег развоја Мишелука.

Један од најважнијих делова Мишелука јесте и новоизграђена Ковид болница, а план је да након окончања пандемије коронавируса она постане Градска болница Новог Сада.

Одмах поред, североисточно од болничког комплекса, гради се и нове стамбене јединице.

У питању је „Мишелук Президент“, односно, осам стамбених вила са 24 стана различитих квадратура.

Свака од осам вила поседује приземље, први спрат и поткровље, а сваки ниво представља један стан. Компанија „Президент д.о.о.“ уједно је инвеститор и извођач радова,

Станови у приземљу биће трособни са површином од 56,87 метара квадратних. На првом спрату , такође трособни станови, имаће нешто већу површину, око 71,21 квадратних метара. Највећи, четворособни станови ће бити на поткровљу са површином од 79,85 метара квадратних, укључујући и две терасе.

Сваки стан имаће своје паркинг место на паркингу испред објеката, од којег се до ТЦ „Променада“ стиже за пет, а до центра Новог Сада за мање од 10 минута.

Радови на овом комплексу почели су у октобру ове године, а завршетак изградње очекује се у јулу 2023. године.

Фото: Градске инфо
Стамбени простор грејаће се на јединствен начин.

Загревање и климатизација објекта заснива се на напредном високо енергетски ефикасном систему, са топлотном пумпом ваздух-вода.

Свака стамбена јединица има засебан систем грејања путем „FAN COIL“ уређаја са подним грејањем у купатилима и кухињама. Климатизација просторија омогућена је путем истих „FAN COIL“ уређаја у летњем периоду.

Регулисање температуре у стамбеним јединицама омогућено је собним термостатом са 7 дневним програмом регулације.

У станове ће бити уграђени и „Smart“ термостати, повезани путем апликације на платформу на мобилном телефону чиме се омогућује даљинско командовање системом.

За сваку стамбену јединицу омогућено је мерење потрошње топлотне енергије, као и контрола и управљање путем калориметра, термостата и стоп вентила. Ово значи да потрошачи плаћају само сопствену утрошену енергију, и могу да управљају потрошњом топлотне енергије.

То значи да станари могу да искључе грејање уколико су на послу или зимовању и тако не праве трошкове.

Која је цена квадрата у једном оваквом објекту?

Тренутна цена квадрата у комплексу „Президент Мишелук“ креће се од 1.700 евра, у зависности од изабраних опција и напретка радова на градилишту.

Где се тачно налази стамбени комплекс који је у изградњи?

Локација на којој се граде нови објекти означена је на мапи иконицом кућице у зеленом кругу:

Више информација о комплексу „Мишелук Президент“, као и контакт податке компаније Президент можете пронаћи на овом линку.


Znate li šta krije misteriozna kuća na severu Novog Sada? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.