Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како брзо уклонити непријатне мирисе из судопере?

Постоји много скупих производа који се могу користити за решавање овог проблема, али то су хемикалије. Уместо тога, пробајте ова природна решења.
Фото: Pixabay/Semevent

Често се дешава да из лавабоа у кухињи долази непријатан мирис, а узрок овог мириса су најчешће остаци хране који се таложе у одводу и на којима се потом стварају бактерије.

Поред тога што разне течности и ситни остаци хране који се заглаве у одводу временом могу да почну да заударају, могу да изазову и зачепљење.

Из тог разлога је веома важно редовно чистити и испирати одвод, а ево и најлакшег начина да то урадите.

Сода бикарбона и крупна со

Напуните лонац водом и кувајте док не проври. Затим додајте пет кашика крупне соли и исто толико соде бикарбоне, па сипајте у одвод. Непријатни мириси и бактерије ће нестати.

Сода бикарбона и алкохолно сирће

Прокувајте пола литра воде и додајте једну чашу белог сирћета. Затим у отвор лавабоа ставите око 100 грама соде бикарбоне, а затим прокувајте воду са сирћетом. Зачепите одвод и оставите да ради преко ноћи.

Сирће и крупна со

Након што прокључа два литра воде, додајте мало сирћета и неколико кашичица крупне соли. Сипајте смешу у одвод мало по мало, у интервалима од једног сата.

Лимун

Исцедите два лимуна и сипајте сок у одвод. Оставите да делује неколико сати и, ако можете, не отварајте славину за то време. Лимун је одлично природно дезинфекционо средство.

Ne bacajte talog od kafe: Savršeno ubija neprijatne mirise ako ga ovako koristite

 

Преузмите андроид апликацију.