Почетна > Свет
Свет

Кадиров: Можемо да мобилишемо припаднике савезних снага

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров предложио је данас да се мобилише половина припадника савезних снага за војну операцију у Украјини, јавља ТАС С.
Фото: PrtSc/Strong News/YouTube

„Чак и уколико уклонимо резервисте из приче, и даље имамо огроман број припадника државних служби који су на овај или онај начин у доброј физичкој форми и вешти су са оружјем“, навео је Кадиров на Телеграму.

Кадиров објашњава да је мислио на припаднике министарства за ванредне ситуације, руске војне маршале, безбедњаке, гардисте, обавештајце, затворске чуваре, граничаре и припаднике истражних органа.

„У комбинацији са војним и безбедносним службама, ради се о бројци од пет милиона људи, који редовно пролазе физичке тестове. Уколико оставимо 50 одсто особља на својим радним местима, онда ће преосталих 50 одсто, а то је 2,5 милиона људи, прегазити било какву армију са запада. Резервисти неће бити потребни“, додао је Кадиров.

Чеченски лидер каже да шефови ових савезних агенција треба да одмах почну са планом.

„Русија је велика земља, има толико ресурса да ће се НАТО и Запад уморити од бројања, а војно особље је много веће него што ико може да замисли“, додао је Кадиров.

Руски председник Владимир Путин је 21. септембра наредио делимичну мобилизацију, а према речима министра одбрана Сергеја Шојгуа, 300.000 људи ће бити позвано у резервисте, превасходно они који имају искуство у борби и вештине које се траже у армији.

Mišel: EU treba da otvori granice za Ruse koji beže

Преузмите андроид апликацију.