Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Када треба да се пробудите да бисте током дана били продуктивни?

Ако ујутру покушавате да устанете сат времена раније, а онда када зазвони аларм само га одложите, немојте да будете превише строги према себи.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Иако се сматра да су најуспешнији људи ранораниоци не журите са закључцима.

Према све већем броју истраживања, квалитетан сан је једини услов да бисте током дана били продуктивни.

Истраживачи из Brigham and Women’s Hospital у Бостону пратили су обрасце спавања код 61 студента, који су радили пуно радно време на Harvard College током 30 дана.

Иако су сви студенти спавали отприлике исти број сати, они који су ишли на спавање и будили се у различита доба током недеље чешће су показивали слабије резултате у извршењу својих обавеза у односу на оне који су се придржавали истог распореда спавања.

Резултати указују на то да је одлазак на спавање и буђење отприлике у исто време позитивно повезан са добрим академским резултатима, наводе аутори студије.

Остала истраживања подржавају значајне здравствене предности редовног распореда спавања. У 2018. години, истраживачи са Баyлор Универзитета су спровели слично истраживање навика спавања међу студентима дизајна ентеријера.

Оно што су пронашли није било изненађење: што је распоред спавања студената био нередовнији, то су се лошије носили са задацима током недеље.

Дакле, ако вам устајање у зору звучи као мучење, послушајте своје тело и подесите аларм на време које је за вас подношљивије – и придржавајте се тог распореда током целе недеље.

Здравље и ефикасност иду руку под руку, а квалитетан сан је кључна карика овог ланца.

Da li veza može da funkcioniše ukoliko muškarac zarađuje manje od žene?

Преузмите андроид апликацију.