Почетна > Србија
Србија

Када се уводи још један директан лет на линији Анкара – Београд?

Директни летови на линији Анкара – Београд саобраћаће два пута недељно од 23. децембра најављено је данас у ПКС на конференцији поводом посете привредене делегације из Турске Београду.
Фото: Pexels/Pixabay

Представници Турске привредне коморе, Туркиш ерлајнза и авио-компаније Анадолу Џет боравиће у Србији до 25. новембра у циљу промовисања новог чартер лета између две престонице и упознавања са туристичком понудом наше земље.

Такође, у оквиру посете планирана је размена контаката са српским привредницима и учвршћивање привредне сарадње две земље.

Директор Туристичке организације Србије Марија Лабовић и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић оценили су да ће наша земља, увођењем нове линије, имати пролаз на ново тржиште, које има 10 милиона становника, те да ће се то позитивно одразити на туристички развој наше земље.

Лабовић је рекла за Танјуг да су у нашој земљи ове године Турци други по броју реализованих ноћења међу иностраним туристима и поручила да ће се број туриста из Турске, новом директном линијом, знатно повећати.

„Отварањем новог директног лета за нас се отвара ново потенцијално тржиште. До сада смо имали директну повезаност са Истанбулом и сви летови су били попуњени и изузетно је важно што повећавамо ову директну повезаност, јер размена туриста много зависи од саобраћајне повезаности“, каже Лабовић.

Она је навела да ће турска делегација у наредних пар дана поред Београда посетити Нови Сад и Сремске Карлоце, како би се упознали са природом и културном баштином Србије.

Туристима ће, према њеним речима бити представљена и зимска туристичка понуда Србије.

Када су у питању кратки градски одмори директор ТОБ-а Поповић је истако да се Београд показао последњих година као изузетно примамљива дестинација туристима из Турске.

Изразио је задовољство што ће се нова линија увести у исто време када почиње манифестација „Београдаска зима“, те ће се, према његовим очекивањима, повећати и број посета и ноћења у односу на прошлу годину.

„Раст турских туриста у односу на прошлу годину готово је сто посто и очекујем да ће до краја године број ноћења гостију из ове земље премашити 100.000 и достићи ниво из 2019.“, казао је Поповић.

Er Srbija uvodi dodatne letove ka Ljubljani i Zagrebu

Преузмите андроид апликацију.