Улажите у своје дугорочно здравље.

Након што пређемо тридесету, начин исхране игра све већу улогу у очувању здравља и превенцији хроничних болести. Један од најједноставнијих, али веома ефикасних савета нутрициониста јесте да у свакодневну исхрану уврстимо орахе.
Ови орашасти плодови обилују омега-3 масним киселинама, антиоксидансима и влакнима, због чега су посебно корисни за здравље срца и мозга. Редовно конзумирање ораха може допринети смањењу ризика од срчаних обољења, побољшати мождане функције и помоћи у одржавању здраве телесне тежине.
Поред тога, ораси садрже и полифеноле – природне спојеве који имају противупална својства и могу играти важну улогу у смањењу ризика од појединих облика рака.
Додавање шаке ораха у дневни јеловник (око 30 грама) може бити једноставан корак ка унапређењу општег здравља. Иако су калорични, када се једу умерено и као део уравнотежене исхране, не представљају претњу за линију – напротив, могу чак допринети бољој контроли апетита и здравијим навикама у исхрани.
Najbolji putni aksesoari koje preporučuje posada za 2025. godinu
Преузмите андроид апликацију.