Малишанима је боље не давати плави сир, јак, прерађен, димљени или са зачинима. Све ово може изазвати алергијску реакцију.
Боље је дати предност благо тврдим сиревима: домаћи бели сир, чедар, пармезан, гауду, едамер.
„Поред тога, прилично тврда структура сира омогућава вам да тренирате вилични апарат, стимулишући жвакање, и уопште, јела са сиром помажу у разноликости дечијег менија“, каже докторка Ксенија Кузмина .
У ком узрасту се деци може давати сир?
Од 1 године можете дати око 5 г сира дневно. Ово је танак комад. Упркос малој порцији, сир нудите редовно. Јер храна није само хранљива, већ и пружа одређена врсту искустава учења укуса и текстура. Од 3. године, количина сира се може повећати.
Која деца не смеју да једу сир?
Ако је ваша беба алергична на млечне производе, сир је забрањен. Ако нема алергије, ипак први пут дајте мали комадић и посматрајте реакцију.
Samo pola čaše ovog napitka može da napravi čudo u vašem organizmu
Преузмите андроид апликацију.