Визуелно, разлика између глатког и оштрог брашна је скоро па једва приметна, али ипак морате користити одређену врсту да бисте на крају били задовољни резултатом.
Иако је лишено већине витамина и минерала, пшенично брашно у глатком или оштром облику идеално је за печење. Глатко брашно се користи за развучено тесто за пите од бундеве, сира и савијача, као и за припрему хлеба и пецива и лиснатог теста. Оштро брашно је, пак, идеално за припрему њока, пецива и колача или поховање.
И док су за већину врста теста или дезерта постављена јасна правила о томе какво се пшенично брашно користи, око палачинки још увек постоје полемике. У овом случају, изгледа да свако има свој рецепт и неки кажу да је боље користити глатко, а други оштро брашно.
Ако нисте сигурни коју врсту брашна да користите, покушајте да експериментишете са пола глатким, а пола оштрим док не пронађете формулу која вам одговара.
Оштро брашно се користи за прављење:
- колача
- њока
- медењака
- поховање
- палачинке
- коре за торте
- кексиће
- принцес крофне
- профитероли
- еклери
- за запршке варива и сосова
Глатко брашно се користи за прављење:
- хлеба
- лепиња
- савијачи
- крофне
- тестенина
- мафини
- пите
Zbog tri greške koje pravimo, kajgana postane suva i gumenasta
Преузмите андроид апликацију.