Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

ЈВП „Воде Војводине” обрадовало децу на Космету за Српску нову годину

У хуманитарној акцији ЈВП „Воде Војводине“, у којој је учествовало свих 488 запослених у предузећу, током новогодишњих празника прикупљена су средства од којих је купљено 500 пакетића за децу са Косова и Метохије.
Фото: ЈВП Воде Војводине

Представници синдиката и руководства ЈВП „Воде Војводине“ кренули су у четвртак из Новог Сада и за три дана обишли Штрпце, Призрен, Велику Хочу, Ораховац, Осојане и Гораждевац, те поделили пакетиће у тамошњим основним школама. За 500 малишана припремљени су пакетићи са домаћим производима из Србије, а на овај начин руководство предузећа желело је да пружи подршку деци која живе у српским енклавама на Косову и Метохији, да их обрадује и улепша им новогодишње и божићне празнике.

Фото: ЈВП Воде Војводине

“Много нам значи ова посета, јер без обзира на то што се ми трудимо да нашој деци обезбедимо све што им треба, они ипак немају безбрижно детињство. Живимо као у гету. То што сте дошли баш на велики српски празник посебно нам свима значи”, изјавио је Негован Марић, домаћин делегације и председник Удружења породица киднапованих и несталих лица са територије Ораховац и Велика Хоча.

Он је изразио велику захвалност за спровођење ове акције, јер, како каже, деци је више него потребно да знају и осете да неко мисли на њих, да жели да их усрећи и обрадује.

Фото: ЈВП Воде Војводине

Делегација ЈВП „Воде Војводине“ је у оквиру хуманитарне акције, поред обиласка основних школа на територији Косова и Метохије и доделе пакетића, обишла и српске светиње на Косову: манастире Грачаница, Пећка патријаршија и Дечани.

„Veče pod jednom zvezdom“ u ulici Jovana Cvijića 33 na Bogojavljensku noć

Преузмите андроид апликацију.