Почетна > Србија
Србија

Јусуфспахић: Молимо Бога да чува мир у Србији и добре међуљудске односе

Председник Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић изјавио је, поводом предстојећег Курбан бајрама, да су се у Србији десиле многе добре промене везане за исламску заједницу и помолио се за мир у Србији и међу људима.
FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bs

„Молимо Бога драгог да нам чува мир у Србији, да нам чува Србију у миру, да нас чува све скупа, у добрим међуљудским односима и да нас чува у добром суседству са свим нашим суседима“, рекао је Јусуфспахић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је све лакше и лакше бити муслиман у Србији и подсетио на одлуку Владе Србије да, пошто је Курбан Бајрам падао у недељу, муслимани у Србији имају право да користе понедељак као слободан дан за Курбан Бајрам.

Истакао је да су се многе добре промене десиле у Србији.

„Нећу рећи само промене, него изузетно добра побољшања и Богу смо захвални на томе“, рекао је он.

Говорећи о овогодишњем одласку на хаџ у Меку, он је навео да је Исламска заједница Србије упутила поруку, повељу захвалности и признања надлежнима за хаџ у Министарству хаџа Краљевине Саудијске Арабије и министру лично, чији је труд допринео да муслимани из Србије ове године имају обновљену мисију хаџа.

„Ове године чак имамо и већу квоту, која је сада обезбеђена за 700 хаџија из Србије и захвални смо на томе“, рекао је Јусуфспахић.

Додао је да упућују и повељу признања и захвалности Влади Републике Србије, конкретно Министарству спољних послова, које је у протеклим годинама овластило свог амбасадора у Краљевини Саудијској Арабији, у Ријаду, да буде надлежан за хаџије из Србије.

Исламски празник Курбан Бајрам почиње сутра и траје четири дана.

U Srbiji sutra sunčano i toplo, posle podne na zapadu zemlje lokalni pljuskovi

 

Преузмите андроид апликацију.