Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Јунг је објаснио зашто не смете да се жалите на судбину и поредите са другима

Да ли постоје људи који су рођени под срећном звездом? И зашто то нисам ја? Вероватно сте више пута размишљали о овим тајнама живота, нарочито када вам је живот доносио таласе проблема и ветрове промена.
PrtSc/Instagram/Kulturno_pismeni

Један познати филозоф-свештеник – Павел Флоренски – рекао је да неуспеси иду у јату, и гомилају се један за другим. Али када прођу, када издржите њихов притисак, уживаћете у низу пријатних догађаја и низу успеха.

Када се појаве проблеми, прави је изазов суочити се са њима, трагати за решењем. Уместо тога, многи људи почну да очајавају, жале се, и пореде са другима.

– У дуговима сам 20 година, а њему су све родитељи обезбедили; – Комшиница летује, док ја морам да радим и мучим се; – Пријатељи су купили нову кућу, а ми никако нашу не можемо ни да реновирамо…

Шта вам ове речи могу донети уместо више патње, незадовољства, несреће… А заправо када погледате у свој живот, сигурно постоји више ствари на којима вреди да будете захвални. А невоље ће проћи, као што су прошле оне пре њих, као што ће прочи и оне које долазе, а ви радите на себи, јачајте и трудите се да постанете човек баш какав желите.

Чувени психолог Карл Густав Јунг објаснио је једним цитатом шта треба да ураде људи који су склони жаљењу и поређењу са другима:

– Оно што ће доћи створено је у вама и из вас. Зато гледајте унутра, не упоређујте, не мерите. Нема стаза као што је твоја. Сви други путеви вас варају и искушавају. Морате испунити пут који је у вама.

Време је да преузмете одговорност за своје поступке, планове, намере. Могуће је да нам неки изазови баш стижу како би тестирали вашу снагу, све док не угледамо светлост и извучемо поуку судбине.

Gde u Novom Sadu možete pojesti jednu od najomiljenijih poslastica svačijeg detinjstva?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке