Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Јуче су на Петроварадинској тврђави постављене 2 ликовне изложбе

Удружење уметника Петроварадинске тврђаве „Ликовни круг“ ове године обележава 70 година од када уметнице и уметници стварају у својим уметничким атељеима на Петроварадинској тврђави са две велике изложбе, најавили су организатори.
Фото: Pexels/Pixabay

На платоу испред Петроварадинске тврђаве јуче је отворена изложба „Кругови круга“ у оквиру програмског лука „Дунавско море“ Европске престонице културе на којој су се представили 23 уметника и уметнице.

На истом месту у исто време отворена је и 26. Годишња изложба уметника и уметница који стварају на Петроварадинској тврђави, на којој су представљени 55 уметника и уметница.

У периоду трајања изложбе „Кругови круга“, од 5. до 28. августа, у 18 атељеа биће представљена уметност 23 уметнице и уметника који стварају на Петроварадинској тврђави.

Нови Сад има нешто што нема ни један други град у Европи.

Већ 70 година постоји, у континуитету, највећа светска колонија уметница и уметника. У 88 уметничких атељеа, током седам деценија, стварало је више од 500 уметница и уметника остављајући граду уметничко благо непроценљиве вредности.

Ове године, када је Нови Сад Европска престоница културе, у програмском луку „Дунавско море“, приказаће богату уметничку понуду уметница и уметника: мода, сценографија, костимографија, уља на платну, уметнички објекти комбиноване технике, скулптуре, фотографије, графички дизајн, видео радови, мозаик…

Све то ће публика моћи да види на једном месту, на Петроварадинској тврђави у јединственим уметничким атељеима. Оно што је највредније, моћи ће од самих уметника да чују о процесу стварања уметничких дела и да осете атмосферу креативности која једина влада већ 70 година на једној од најлепших тврђава на Дунаву.

Izložba „Roots of Nature / Biofabrika“ u Šok koridoru otvorena juče

Преузмите андроид апликацију.