Почетна > Србија
Србија

Јованов: Поносни на Вучића, желимо да остане на челу странке

Шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов изјавио је данас да је у складу са Уставом да председник Србије буде и лидер највеће партије, као и да су у странци на свог лидера поносни, јер постиже фантастичне резултате и зато желе да остане на челу СНС-а.
Фото: PrtSc/YouTube

„У складу је са Уставом, и када прочитате то што пише, апсолутно је могуће да буде на челу државе и СНС, чак мислим да се Уставни суд о томе изјаснио“, рекао је Јованов у парламенту, одговарајући на питања новинара о повлачењу Вучића са места лидера СНС, страначким спотом подршке, те сматра ли да су предсеникове две функције у складу са Уставом.

Јованов је рекао да не постоји члан странке који са осмехом и радосћу не гледа на вест да председник Вучић и даље буде лидер СНС јер постиже фантастичне резултате.

Нагласио је да не зна никога ко би рационалније и енергичније могао да се бори за странку и Србију, за све грађане и да ће му биити драго ако председник размисли о томе да остане на челу СНС-а, посебно имајући у виду ситауцију у свету.

„Потребан нам је снажан лидер који зна да води земљу кроз разна искушења, који је показао да зна да брине о нашем српском народу и да сигурно зна да нас све води без оштећења кроз узбиркане воде“, рекао је Јованов.

На питање шта су хтели да покажу спотом, Јованов је рекао да се они Вучића не стиде и желе да покажу поштовање према њему, за разлику од неких који, каже, своје лидере ствљају на осмо место и „крију их због гласова, да их нико не види“.

„Знамо да је то некима чудно. Ми поштујемо и привржени смо нашем председнику и желимо то да каземо и није нам проблем да снимимо и сто спотова“, рекао је Јованов и додао да ће се посланици СНС свим срцем борити за изградњу Србије, путева, отварање фабрика …

Додао је да нема проблема да неко оштро полемише са највећом странком, али да има проблем са тим што део јавности очекује да ћуте.

„Ако мислите да неко слободно криминализује породицу председника, да од њега правите власника плантаже, онда не размишљамо на исти начин. Нећемо ћутњом дозволити да раде такве ствари, одговараћемо како сматрамо да треба, а да ли ће то бити по принципу “попу поп, а бобу бобу“ – ако они буду на висини задатака и скупштине и нас одговор ће бити у складу са тим. А, ако се понашају другачије, нећемо се либити да им одговоримо на исти начин“, рекао је Јованов.

На питање да ли је и шта договорено са СПС-ом, одговорио је да он не зна, и да Дачић то „сигурно боље зна“.

Konstituisana Skupština – poslanici položili zakletvu

Преузмите андроид апликацију.