Почетна > Србија
Србија

Још 18 ватрогасаца – спасиоца се упутило у Грчку ради обуздавања ватрене стихије

Припадницима Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, који већ трећи дан помажу грчким ватрогасцима-спасиоцима у гашењу пожара у тој земљи, придружиће се још 18 колега из Србије како би заједничким снагама покушали да обуздају ватрену стихију.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије/бс

У саопштењу МУП-а су навели да се додатним тим од 16 ватрогасаца-спасилаца из Новог Сада, Ниша, Јагодине, Зрењанина, Чачка, Сремске Митровице и Шапца са две ауто-цистерне, пет теренских возила и два члана медицинског тима, данас око 15.30 часова упутио у Грчку.

Додали су да се очекује да ће српски ватрогасци већ у јутарњим сатима у гашењу пожара помагати колегама који су у тој земљи од суботе.

На основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Грчке Киријакоса Мицотакиса, по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова 26. августа је у Грчку упутио 30 ватрогасаца-спасилаца.

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова из Београда, Смедерева, Новог Сада, Ниша, Јагодине и Панчева и из Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, са четири комбија, два теренска возила и личном заштитном опремом и опремом за гашење пожара на отвореном простору, већ трећи дан гасе пожар у месту Проватонас.

Letnji kampovi za decu iz regiona završeni posetom Vladi Srbije


 

 

Преузмите андроид апликацију.