Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Јокић има већих брига од МВП трке

„Денвер Пост“ се осврнуо на МВП трку, у коју је укључен и наш Никола Јокић, двоструки узастопни освајач ове награде.
Фото: Танјуг/AP/David Zalubowsk
Последњих седмица, главни кандидат постао је Џоел Ембид, а не треба отписивати ни Јаниса Адетокумба.

„Извињење онима који дебатују и воле да се јављају. Никола Јокић има већих брига од МВП трке. Лично, има породицу која му недостаје кад год Нагетси гостују. Професионално, он мора да освоји НБА лигу. Обе тежње су два пута његово интересовање о дебате и размишљању о МВП трци оставиле по страни“, пише Мајк Сингер, аутор текста

„Не размишљам више о томе. То је прошлост“, рекао је Јокић раније ове недеље.

„Када су кренуле приче и Нагетси се окренули већим стварима, Јокић нема времена за то. Немојте погрешно да схватите да му награда није битна. Само прихватите да нема више шта да дода о МВП причи“, истиче Сингер.

Сингер подсећа да ће доста тога бити познато наредне недеље, када ће Денвер играти против Јанисовог Милвокија, односно Ембидове Филаделфије.

„Могу само да замислим колико је тешко бити искључен из свега тога. Ове године, у поређењу са последње две, мислим да је нажалост дошло до заиста ружног, гадног заокрета у разговору о МВП-у. Мислим да је то одвратило многе људе од те приче, укључујући и њега. Сада има толико момака који би могли да освоје МВП награду. Сјајни кандидати. Џоел Ембид, Лука Дончић, Џејсон Тејтум. Сви су заслужили. Али оно што се дешава у данашњем друштву, то је као када сам био тренер на колеџу. Негативно ‘регрутовање’. То не промовише мог момка, већ руши сваког другог. То је просто смешно“, рекао је Мајк Мелоун, тренер Денвера.

До краја регуларног дела је остало девет утакмица – Денвер против Милвокија игра у недељу од 03.00, док ће се са Филаделфијом састати у уторак од 03.30.

LaLiga „izbrisala“ zvezdu Barselone (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.