Почетна > Србија
Србија

Јевтић: Протест у центру Штрпца у подне

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић најавио је да ће данас у подне у центру Штрпца бити одржан протест на којем ће Срби изразити незадовољство због рањавања двојице српских дачака на које је пуцано на Бадњи дан.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Очекујемо долазак Срба са севера, из централног дела, Косовског поморавља и Метохије. Планиран је миран демократски протест уз поруке које желимо да пошаљемо, а биће упућени и захтеви међународној заједници и свима онима који би требало да се брину о безбедности на КиМ“, рекао је Јевтић за Тањуг.

Он је додао да се у петак на протесту окупио велики број људи и додао да су људи пуни гнева, јер се у последњих годину и по дана од када је на власти Курти, повећао број инцидената.

Јевтић је казао да је са председником Српске листе Гораном Ракићем посетио рањене дечаке Стефана и Милоша у болници у Грачаници и да се они осећају добро, да се опорављају и да о њима даноноћно брину лекари.

Српски дечак и 21-годишњи младић рањени су у петак, на Бадњи дан, у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је раније Канцеларија за КиМ Владе Србије.

Danas je drugi dan Božića – Sabor presvete Bogorodice

 

Преузмите андроид апликацију.