Почетна > Србија
Србија

Јелена Триван одлази из Службеног гласника

Директорка Службеног гласника Јелена Триван изјавила је Танјугу да се повлачи са чела те издавачке куће.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Испуњавам обећање које сам дала када сам постала директор Телекома Српске да нећу обављати две функције, да не сматрам то моралним и да сматрам да ова кућа заслужује да има новог директора“, рекла је Триван.

Триван је нагласила да је испунила захтев Републике Србије да остане у Службеном гласнику док се не заврше референдум, избори и избори за националне савете, које је њена досадашња кућа урадила „на частан и одговоран начин“.

У Службеном гласнику Триван ће остати да сачека одлуку Владе Србије и постави новог директора, а очекује да ће се то десити одмах након Нове године.

„Предајем фирму која и ову годину завршава у плусу, са позитивним финансијским резултатима и која ће надам се исто тако наставити да напредује“, истакла је Триван.

Подсетивши да је дошла у Службени гласник када је кућа била „у лошијем стању“, Триван је навела да очекује да ће њен „наследник имати лакши посао“ од ње.

”Кућу остављам после осам година, чини ми се са импресивним резултатима на издавачком пољу и пољу културе, са три награде за издавача године, две међународне награде за издавача године, три за издавачки подухват године“, подсетила је Триван.

Истичући да одлази из Службеног гласника „у финансијском смислу са импресивним резултатима“, Триван је додала да је то јавно предузеће било „осам година, све време, континуирано у добити, које стално расте“.

„Захваљујем се јавности од које сам добила награду за менаџера године, културним радницима који су сматрали да је ово златно доба Службеног гласника, који је постао сигурно најрепрезентативнија издавачка куча у нашој земљи“, навела је Триван.

Захвална је и што ће у њеној биографији писати да је као главна и одговорна уредница потписала 2.000 наслова и обновила књижару „Геца Кон“, и што је спашена издавачка кућа ‘Просвета'“.

„За један живот то је сасвим добро“, додала је Триван.

Годину дана на челу Телекома Српске Триван завршава „тако што је М Тел у Босни и Херцеговини постао најбоља мрежа“, а има и „рекордну добит, цену акција и број претплатника“.

Триван је рекла да у Телекому Српске очекује ништа мање од онога што је урадила у Службеном гласнику.

”А то је да на известан начин својим радом и резултатима обележим мандат који ћу провести на челу Телекома“, рекла је Триван.

Приход Телеком Србије у 2022. биће већи од 1,5 милијарди

Преузмите андроид апликацију.