Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једноставни савети да продужите век батерији лаптопа!

Мало међу нама не би искористило прилику да продужи батерију свог лаптопа. На крају крајева, наш рад и лични животи су на милости батерија у нашим лаптоповима, паметним телефонима и другим мобилним уређајима.
Фото: Pixabay/Monoar_CGI_Artist

Када се ове батерије испразне, морамо да ставимо своје животе на чекање док не нађемо место да их поново укључимо. Није ни чудо што су оцене трајања батерије једна од првих спецификација које многи траже када бирају нови уређај. На срећу, постоје одређени начини на које можемо продужити век трајања батерије нашег лаптопа.

Наводимо неколико једноставних и ефикасних начина за продужење трајања батерије:

Подесите подешавања екрана Један од највећих потрошача енергије на лаптопу је екран. Смањите осветљеност екрана колико год можете без напрезања очију. Такође можете подесити да се екран аутоматски искључи након одређеног времена.

Смањите оптерећење вашег лаптопа

Што више апликација и програма ради у позадини, то ће лаптоп брже испразнити батерију. Затворите све програме и апликације које не користите. Такође, избегавајте гледање видео записа и слушање музике на лаптопу док сте далеко од извора напајања.

Нека ваш лаптоп буде хладан

Ли-јонске батерије не воле топлоту, па избегавајте рад на лаптопу на местима која су веома врућа или хладна. Такође, немојте преоптеретити лаптоп захтевним апликацијама како се лаптоп не би прегрејао.

Користите начине за уштеду енергије

Оперативни системи као што су Windows и МacOS aнуде начине за уштеду енергије. Омогућите им да оптимизују потрошњу батерије. На пример, можете ставити чврсте дискове у стање мировања, ограничити позадинску активност или подесити осветљеност екрана да се аутоматски прилагођава када ниво батерије падне испод одређене тачке.

Пазите како пуните батерију

Не дозволите да се батерија потпуно испразни. Напуните га чим његов ниво падне на 20 процената. Након што је лаптоп потпуно напуњен, искључите га. Не остављајте га стално укљученог, јер то може оштетити батерију. Користите тамни режим Ако имате лаптоп са ОЛЕД екраном, можете да користите тамни режим да бисте уштедели енергију. Тамни режим приказује црну боју, која троши мање енергије од беле.

Користите тамни режим

Ако имате лаптоп са ОЛЕД екраном, можете да користите тамни режим да бисте уштедели енергију. Тамни режим приказује црну боју, која троши мање енергије од беле.

Искључите непотребне уређаје

Ако не користите ви-фи, блутут или друге уређаје, искључите их да бисте уштедели енергију.

Брига о батерији

Ли-јонске батерије имају ограничен животни век. Да би батерија трајала што је дуже могуће, избегавајте потпуно пражњење или прекомерно пуњење. Такође, немојте га излагати екстремним температурама.

Niste sigurni kako da očistite TV ekran? Evo odgovora!

Преузмите андроид апликацију.