Ако желите да убрзате сазревање, најбоље је да авокадо чувате на собној температури у папирној кеси са јабуком или бананом, што ће убрзати процес.
Авокадо или „алигаторска крушка” свој назив дугује изгледу који подсећа на крушку, али са „кожом алигатора”.
Укусно тропско воће је последњих година све популарније у нашој земљи.
Поред кремастог укуса, због чега се додаје у намазе и салате, омиљена је и због свог састава, пре свега здравих масти које штите срце, као и бројних витамина и минерала.
Нажалост, да бисмо могли да уживамо у укусном авокаду, често морамо да чекамо неколико дана да сазри, јер у продавнице обично стигне незрео. Иако боја коре може помоћи у одабиру, она није увек најбољи показатељ зрелости јер може да завара.
Да бисте проверили да ли је спреман за јело, узмите петељку, ако можете лако да је уклоните, а кора је светло зелена испод, авокадо је спреман за јело.
Ако се дршка не може огулити, потребно је сачекати још мало да авокадо потпуно сазре.
Можете узети авокадо у руку и лагано га стиснути да проверите да ли је зрео. Ако не подлегне благом притиску, сазреће за неколико дана, око четири до пет.
Ако желите да убрзате сазревање, најбоље је да такав авокадо чувате на собној температури у папирној кеси са јабуком или бананом, што ће убрзати процес.
Ако авокадо попусти под притиском у вашој руци, спреман је за јело.
Зрели авокадо може, али не мора имати тамнију боју. Мало је мекан на додир, али не превише мекан.
Чувајте зрели авокадо у фрижидеру како не би презрео или иструнуо пре сервирања.
Презрели авокадо је веома мекан на додир и често има коштице, као и делове тамније боје.
Покварени или презрели авокадо има непријатан мирис који се понекад пореди са мирисом бундеве.
Karfiol i borovnice najveći prijatelji vitke linije – Neprijatelja svi dobro znamo i volimo
Преузмите андроид апликацију.