Млевено месо често губи значајну количину течности када се пржи, што може резултирати сувим и жилавим јелом. Међутим, постоји једноставан начин да месо буде мекано и сочно, а све што вам треба је састојак који већ имате у својој кухињи.

Додавањем мале количине соде бикарбоне млевено месо не само да ће остати сочно, већ ће и брже поруменити.
На сваких 500 грама меса додајте око трећине кашичице соде бикарбоне и добро промешајте.
Оставите месо да одстоји 15 минута, па га пржите на средњој ватри.
Сода бикарбона подиже Ph вредност меса, чиме се спречава прекомерно везивање протеина.
Ово, заузврат, помаже у задржавању течности, чинећи месо сочним, а такође убрзава процес пржења.
Овај трик можете применити и на комаде меса – једноставно помешајте месо са содом бикарбоном, сачекајте неколико минута и припремите га као и обично.
Овај једноставан корак може значајно побољшати квалитет вашег млевеног меса и учинити ваша јела много сочнијим и укуснијим.
Преузмите андроид апликацију.