Природни шећер који се налази у урмама је савршена алтернатива обичном шећеру. Лако се варе и смањују осећај глади. По свом саставу урме су права природна мултивитаминска „таблета“, коју могу да користе деца и одрасли.
Од анемије, преко високог крвног притиска, холестерола, па све до рака, скоро да нема болести која не може да се лечи урмама, а многи стучњаци саветују да је потребно да их конзумирате редовно.
Анемични пацијенти
Анемични пацијенти требало би да једу што више урми, јер су оне одличан извор магнезијума.
Урме садрже калијум, који је користан код заустављања дијареје. Осим тога, урме помажу да се цревна флора што брже обнови. Редовним узимањем урми олакшаћете цревима да створе добре бактерије.
Конзумирање урми четири недеље прије порођаја мајкама може да олакша порођајне болове и умањи крварење. Жене које су прије порођаја јеле хурме, породиле су се лакше и брже, за разлику од оних жена које нису узимале ово воће. Осећај ситости
Због високог процента храњивих материја, урме код човека изазивају осећај ситости и олакшавају губитак тежине. Ако на празан стомак узмете урму, она ће регулисати рад црева и организму дати потребни шећер.
Особе са слабим срцем могу користити ово невероватно воће. Током ноћи потопити урме са семенкама у воду. Ујутро из њих уклонити семенке, самлети их у блендеру заједно са водом у којој су током ноћи стајале. Овај лек узимати неколико пута дневно како би се ојачало срце.
Урме имају способност да смање ниво нежељеног холестерола у телу.
Преузмите андроид апликацију.