Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једите ово воће ако желите да вам мозак остане бистар

Вероватно сте већ чули да храна коју једете може да утиче на ваш мозак током времена.
Фото: Pixabay/ulleo

Неке намирнице могу оштетити ваше памћење и повећати ризик од неуродегенеративних поремећаја, док друге могу помоћи у спречавању когнитивних оштећења. Нова студија открива да бруснице могу помоћи да мозак буде чист и способан како старите.

Истраживачи су испитали групу од 60 одраслих особа старости од 50 до 80 година током периода од 12 недеља додајући неке од својих планова исхране прахом од бруснице.

На основу когнитивних процена направљених пре и после тих 12 недеља, откривено је да људи који су конзумирали прах од бруснице имају боље епизодично памћење и нервно функционисање.

Није јасно да ли воће може помоћи у заштити од озбиљних неуролошких стања.

Поред чињенице да бруснице могу бити добре за ум, најбоља промена коју можете направити да бисте остали оштроумни када је у питању избор хране је да пазите на своју исхрану у целини.

Препоручује се неколико порција воћа дневно, посебно бобичастог воћа.

Препоручује се дијета која комбинује елементе медитеранске исхране са елементима исхране за борбу против хипертензије. Наравно, нереално је веровати да ћете одједном потпуно променити исхрану. Стручњаци саветују да то радите корак по корак.

Zdravi ljudi jedu ove tri vrste namirnica za doručak

Преузмите андроид апликацију.