Многи људи желе да постоји начин да им се осигура дуговечност, а једењем ове три врсте хране може повећати ваше шансе за живот до сто година.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/hand-3666974-640-620x414.jpg)
У пет региона широм света становници редовно живе до старости.
Обратите велику пажњу на једно одређено место – полуострво Никоја у Костарики.
Ово место има најнижу стопу смртности средњих година на свету, што значи да ће никојанци вероватно преживети средњу животну доб.
Гуру дуговечности тврди да су три намирнице које свакодневно конзумирају у великој мери помогле њиховој дуговечности.
Кукуруз
Први на листи је кукуруз. Становници полуострва Никоја од њега праве укусне тортиље од целог зрна. У својој документарној серији „Уживо до 100” за Нетфликс, аутор филма је рекао да народ Никоје традиционално прерађује кукуруз натапањем зрна кукуруза у пепео како би повећао његову нутритивну вредност. Кукуруз је богат влакнима, а тортиље су богате сложеним угљеним хидратима.
Тиква
Следећа на листи намирница за дуговечност била је тиквица, која је богата витаминима А, Б и Ц, као и магнезијумом и калцијумом, који су неопходни за здравље костију, крви и срца.
Пасуљ
Становници Никоје редовно додају пасуљ у своје оброке, уживајући у до пет различитих врста пасуља. Црни пасуљ је у великој мери укључен у јело које се зове гајо пинто. Пасуљ је основна намирница у исхрани многих других Плавих зона – укључујући Икарију у Грину и Сардинију у Италији.
Преузмите андроид апликацију.