Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Јединствени џез маратон 28. априла, у Креативном дистрикту

Група „drumbooty“ наступиће на Сцени 4 у 20 часова, у четвртак 28. априла у Креативном дистрикту у оквиру програма „Заставе будућности“.
Фото: НСЕПК2022

Током вишечасовног програма публици из Новог Сада ће се представити седам младих џез састава из прошлих, садашњих и будућих Европских престоница културе.

Ово концертно вече приказаће широј публици нове тенденције и правце у џез музици Европе.

Бенд „drumbooty“ је нови ауторски пројекат најтраженијег бубњара са наших простора Пеђе Милутиновића.

Овај шесточлани састав карактерише енергична и мелодична фузија џеза, електронике, хип-хопа и афробита на коју је немогуће остати равнодушан.

Бенд је основан 2020. године након изласка Милутиновићевог првог албума „Veritas Vincit” за Orenda records из Лос Анђелеса, на коме су учествовале светске звезде попут David Binneya, Ron Warburga, Пере Крстајића.

Поред Милутиновића на бубњу, у бенду је и наш изврсни саксофониста Лука Игњатовић, професор на Факултету музичке уметности, на клавијатурама су лидери нове генерације џезера, Стеван Милијановић и Бојан Цветковић, чији се различити стилови претварају у савршену алхемију на сцени.

Акош Форгач на бас гитари употпуњује groove модерним приступом који доноси са Берклија и њујоршке џез сцене, заједно са талентованим младим гитаристом Луком Малко.

Поред самосталних наступа, бенд је до сада остварио сарадњу са нашим популарним хип-хоп саставом Прти Бее Гее, који је јако добро одјекнуо у јавности.

Бенд ће представити нумере са првог албума, као и нумере које ће се наћи на новом албуму који излази почетком 2022. године.

Поред њих, током вечери наступиће следећи бендови: „The Arthur Possing“ Quartet као представник Еша 2022, „Any Key Trio“ као представник Тартуа 2024, „Kijube“ као представник Веспрем-Балатона 2023, „Hauptman“ као представник Марибора 2012, „Purple is the color“ као представник Линца 2009.

Programska celina „Zastave budućnosti“

Преузмите андроид апликацију.