Почетна > Србија
Србија

Једини грех Николе Недељковића што је викао Србија и носио мајцу Нема предаје

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду Николу Недељковића, који је пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини, захвалио му на односу који је имао према држави и свом народу и понудио посао.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Никола воли да се бави технологијама и студира на Вишој пословној школи и имамо две понуде за тебе, да ли хоћеш у Канцеларији за КиМ да се бавиш хуманитарним радом и студираш или хоћеш да радиш у Министарству за телекомуникације“, рекао је Вучић Николи Недељковићу, који је са родитељима и сестром дошао у пријем у Председништво Србије.

Вучић му је рекао да може сам да изабере пошто је имао такав однос према својој земљи и народу и да ће му зато држава помоћи.

„Бићеш појачање за државу, хвала сине још једном што си имао чврсту српску главу“, истакао је Вучић.

Председник је захвалио породици Недељковић што дошла код њега.

„Родитељи су те највише чекали, Мајка Слободанка је имала пуно здравствених проблема и говорила је – само да дочека сина“, казао је Вучић.

Вучић је пренео да му је Никола рекао да се није плашио јер је знао да ништа није урадио.

„Као и много наше деце која на Видовдан оду на Газиместан, замилисте страшног греха, види се на снимку како да виче – Србија и што је носио мајцу – Нема предаје. То је био сав грех, па су пронашли тројицу припадника КПС, који нису ни поновили тобож инкриминишуће дело, а тога наравно на снимцима ни нема. Као што су упадали у станове и куће Срба, па доводили наводне сведоке да кажу да су ту живели, тако су и овде желели да сломе једног младића само зато што је Србин. Ми смо се онолико мало колико смо могли трудили да помогнемо, иако је тешко разговарати са онима разговор нису ни желиели. Зато било важно да останеш чисте главе.

Младић Никола Недељковић (20) из Београда, кога је на Видовдан ухапсила косовска полиција на Газиместану, пуштен је на слободу пре два дана.

Недељковић је 6. септембра осуђен на осам месеци затвора због наводног „изазивање етничке мржње и нетрпељивости“, после чега је два месеца провео у притвору.

Почетком децембра, Апелациони суд у Приштини је смањио казну Недељковићу.

Uklonjene sve barikade na severu Kosova i Metohije

Преузмите андроид апликацију.