Неке намирнице треба да конзумирате умерено јер изазивају висок крвни притисак.
Истраживање које је спровела Канадска асоцијација за хипертензију показало је да је натријум највећи кривац за висок крвни притисак. Не би требало да конзумирате више од 2.000 милиграма натријума дневно. То значи да брзу храну морате јести умерено – веома је укусна управо зато што садржи доста соли.
Суво месо као што су шунка, сланина, салама, кобасице и димљени лосос су такође неке од најгорих намирница, јер се у процесу сушења користи со.
Многи од нас сматрају да су супе здравија опција. Међутим, често заборављамо да проверимо количину соли на паковању. Зато је безбедније да спремамо домаћу супу кад год имамо прилику.
Такође, увек је боље купити хлеб од целог зрна који је богат влакнима. Конзервирано поврће може изгледати као добра идеја за јело, али није добро за крвни притисак.
Чак и смрзнути оброци који су наводно здрави или нискокалорични могу имати висок садржај натријума, па обавезно прочитајте етикету.
Краставци, кисели купус и маслине су, наравно, натопљени сирћетном киселином. Иако је укусан додатак оброцима, конзумирање киселе хране повећава унос натријума у организам.
Deset namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju sagorevanje kalorija
Преузмите андроид апликацију.