Неке врсте кафе имају већу концентрацију киселине која може да узнемири осетљив желудац, поготово ако дневно конзумирате више од једне шољице овог напитка.
Да бисте неутралисали киселину и олакшали пробаву, можете да се послужите магичним белим прашком – содом бикарбоном! Сода бикарбона или натријум-бикарбонат је изврсно природно помагало за неутрализацију киселине у организму, до којег може да дође због претеране конзумације слатке и масне хране.
Има антиалергијска, антиупална и антигљивична својства.
Прстохват соде бикарбоне у кафи (или 1/8 кашичице на литар омиљеног напитка) на Западу је својеврсни народни лек за неутралисање киселине. Они који су пробали тврде да се у таквој кафи не осећа укус овог праха. Иако комбинација кафе и соде бикарбоне није позната у нашим крајевима, стручњаци тврде да заиста може да спречи појаву киселости у организму.
Ипак, треба имати на уму да сода бикарбона у кафи може да има и неке нуспојаве на организам – појачану појаву гасова, смањење апсорпције калцијума и општи утицај на пробаву, упозорава нутрициониста Марија Андријашевић.
Можда нисте знали, али најгора комбинација су заправо кафа и млеко, бели напитак појачава киселост организма, па би особе које имају осетљив желудац требало да избегавају испијање кафе на овакав начин
Преузмите андроид апликацију.