Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Јавни програм „Ход са Водом“ у Музеју савремене уметности

Јавни програм „Ход са водом“ у Музеју савремене уметности одржаће се од 30. септембра до 02. октобра у Музеју савремене уметности.
Фото: Balkan…Projects

Јавни програм „Ход са водом“ састоји се од предавања, радионица, менталних и физичких сусрета.

Инспирисано водом као местом памћења и заборава, окупљање Ход са водом бави се могућношћу замишљања другачијих форми блискости, сапостојања и међуповезаности. Оно окупља уметнике и уметнице, филозофе и филозофкиње, списатељице и писце, кустосе и кустоскиње око метафоричке игре животних форми у нескривеној рефлексији скривених и земних вода, њихове могуће везе са дисфункционалношћу и непрозирношћу, као и са глобалним и контекстуализованим друштвено-политичким и еколошким догађајима.

Препознајући суштински допринос бројних сарадника на пољу концептуализације српског Павиљона на Венецијанском бијеналу 2022. године, користимо овај тренутак окупљања да проширимо наше разумевање међуповезаности, да учимо и делимо једни са другима. Овај јавни тренутак се збива да би се позабавило потребом за комуникацијом и да се дискурс око пројекта врати на место и у контекст где је настао проналазећи начине да се подели са локалним заједницама.

Организаторке и кустоскиње: Биљана Ћирић и Балкан…Пројектс

Кустоскиња асистенткиња: Симона Дворжак

Учесници и учеснице: Биљана Ћирић, Клеа Хариту, Симона Дворжак, Дијего Делас и Леонор Серано Ривас, Џером Елис, Дениз Фереира да Силва, Валентинас Климашаускас, Камила Марамбио, Манолис Манусакис, Владимир Николић, Нева Лукић, Невена Радуловић, Андреа Палашти и Дунавска трансформативна агенција за делатност (ДТАД), Филипа Рамос, Елени Рига, Мариа Монтеро Сијера, Сијанг Заиронг.

Догађај је јаван и учешће је бесплатно.

Povodom Svetskog dana kontracepcije biće održano predavanje namenjeno štićenicama Doma učenika srednjih škola u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.