Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Јапански тест личности „Коцка“

Припремите оловку и папир. Док читате питања, запишите одговоре и можете цртати ако желите.
Фото: Pixabay/Pexels
 Замислите да сте у пустињи и да се у њој налази коцка

Да ли је видите? Колика је? Од чега је направљен? Где се тачно налази у пустињи? Да ли је закопана у песку или стоји на врху песка? Да ли можда лебди? Да ли се креће? Које је боје?

У пустињи постоје и мердевине

Од ког материјала су направљене? Колико су високе? Где су оне у односу на коцку?

 Сада приметите да се коњ појављује

Колико је далеко од коцке? Шта то ради? Како се креће? Како то изгледа? Да ли је везан или се слободно креће? Има ли седла?

Сада замислите цвет у пустињи.

Где се налази у односу на коцку? Колико цвећа видиш?

Сада почиње олуја

Замислите је. Да ли је то велика или мала олуја? Да ли је мирно или хаотично? Колика је удаљеност између олује и коцке? Да ли олуја утиче на коња, цвет, коцку и мердевине?

Шта све ово значи?
Коцка

Представља вас. Ако је велика, вероватно сте самоуверена особа. Могао би бити добар менаџер. Ако је мала, ви сте стидљива и скромна особа, тихи сте и не волите да вас примећују. Ако је коцка закопана у земљу, волите да планирате и размишљате унапред. Стојећи на земљи, ви сте прагматична особа која зна шта ради и шта жели од живота. Ако се окреће или се креће, размишљате „изван оквира“ и нисте увек спремни да се сложите са стереотипима и конвенционалним схватањима. Коцка која лебди у ваздуху значи да имате уметничку личност и да сте веома маштовити. Ако коцка није од чврстог материјала, то указује да се ваш унутрашњи свет и однос према животу још увек обликују. Ако је чврста, ви сте потпуно формирана особа којом је тешко манипулисати.

Мердевине

Оне представљају твоје пријатеље. Како сте замислили мердевине, говори вам колико сте блиски са својим пријатељима и рођацима и како се понашате према њима. Ако мердевине додирују коцку, ви сте близу њих и уз њихову помоћ решавате своје проблеме. Ако не додирну коцку, сами решавате своје проблеме. Мердевине испод коцке говоре о томе да вас пријатељи виде као лидера и ауторитативну особу. Ако видите мердевине и коцку на истом нивоу, ви и ваши пријатељи сте једнаки. Ако су мердевине изнад коцке, видите своје пријатеље као ауторитативне. Кратке мердевине значе да имате малу групу пријатеља. Ако су високи, ви сте екстровертна особа која има много пријатеља и познаника.

Коњ

Симболизује вашег партнера. Видите ли смеђег коња који је предодређен да ради у пољу? Онда желите супружника коме можете веровати. Да ли сте замислили великог Пегаза или једнорога? Онда вероватно сањате о некоме кога никада нећете имати или о славној личности. Ако је коњ везан, то указује на вашу потребу за контролом у вези. Ако има седло, осећате се сигурно са њим. Ако не, видите свог партнера као непредвидиву особу коју не можете контролисати. Ако је коњ удаљен од коцке или се креће у супротном смеру, осећате се удаљено од свог тренутног партнера или далеко од партнерства које бисте желели.

Цвеће

Симболизује децу. Неки људи замишљају само један цвет, други виде шарену башту или цвеће које прекрива коцку и целу пустињу. Количина цвећа коју замишљате означава колико деце бисте желели да имате и која осећања према њима. Ако су цвеће близу коцке, желите близак однос са својом децом или га већ имате. Ако су далеко, не морате да бринете о удаљености између вас и ваше деце. олуја То означава ваше страхове. Ако је далеко, немате о чему да бринете у животу. Ако је близу коцкице, спремни сте да се суочите са оним што је испред вас. Ако је олуја изнад коцке, осећате да сте тренутно заокупљени невољама.

А ово су значења појединачних боја коцке:
Црна

Боја ауторитета, елеганције, софистицираности и заводљивости.

Бела

Невиност, чистоћа.

Црвена

Доминација, моћ, сексуална енергија, привлачење пажње. Боја љубави.

Плава

Представља знање, лојалност, ауторитет.

Зелена

Саосећање, напредак, новац, виталност, опуштајућа боја.

Жута

Привлачи пажњу. Боја оптимизма, ентузијазма, разиграности.

Љубичаста

Краљевска боја, представља луксуз, богатство, префињен укус, романтику, женственост.

Смеђа

Поузданост, стабилност, земљана боја

Pitanja koja možda nećete pitati na prvom sastanku, ali morate postaviti pre ili kasnije

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке