Парадајз је пун витамина, минерала, антиоксиданата и биљних једињења која нуде широк спектар здравствених предности. Зато, уживање у чорбу од парадајза може да буде укусан начин да максимално искористите здравствене предности парадајза.
Зашто би парадајз требало да се нађе у вашем тањиру?
Богат антиоксидансима
Антиоксиданси су једињења која помажу у неутрализацији штетних ефеката оксидативног стреса. Ово се дешава када се молекули слободних радикала који оштећују ћелије акумулирају у телу.
Парадајз супа је одличан извор антиоксиданата, укључујући ликопен, флавоноиде и витамине Ц и Е.
Здрава кожа и вид
Уживање у чинији парадајз супе такође може да буде од користи вашим очима и кожи. Када је у питању здравље коже, бета каротен и ликопен могу да вас заштите од опекотина од сунца апсорбујући ултраљубичасто (УВ) светло како би повећали одбрану коже од оштећења изазваних УВ зрачењем.
Свакако рутину мазања креме са фактором не треба мењати.
Побољшава здравље костију
Остеопороза је хронична болест коју карактерише повећана крхкост и прелом костију. Сматра се једном од најважнијих компликација постменопаузе.
Студије показују да ликопен игра суштинску улогу у регулисању метаболизма костију повећањем минералне густине костију, што може да смањи ризик од прелома.
Имунитет
Неке културе користе супу од парадајза као начин да „преброде“ прехладу. Његов садржај витамина Ц и каротеноида може да стимулише ваш имуни систем.
Преузмите андроид апликацију.