Почетна > Србија
Србија

Измене у саобраћају на прилазу Хоргошу до 1. децембра

До 10. децембра због радова на реконструкцији и проширењу граничног прелаза Хоргош доћи до измене режима саобраћаја на делу државног пута у зони граничног прелаза Хоргош, у смеру ка граничном прелазу Хоргош из правца Суботице.
FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA ORLIC/ bg

У зони радова за саобраћај ће бити затворена зауставна, док ће возна и претицајна трака бити у функцији за теретна моторна возила која се затим уливају у једну траку у дужини од 50 метара ка граничном прелазу, а затим се враћају на свој редован ток. Саобраћај за путничка моторна возила и аутобусе биће преусмерен девијацијом на супротан смер у једну саобраћајну траку (гранични прелаз Хоргош – Суботица), а затим се поновним преусмерењем аутобуси враћају на леви теретни терминал након чега се усмеравају на свој редован ток, док путничка моторна возила настављају кретање супротним смером и након граничног прелаза Хоргош.

На деоници Селиште (Брестовац) – Бор изводе се радови на поправци моста преко Кучајског потока. Током извођења радова, саобраћај се преко моста одвија једном саобраћајном траком наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације.

Планирано је да радови буду завршени до 1. децембра уколико временски услови то дозволе.

Од сутра до 11. новембра у периоду од 7 до 17 часова изводиће се радови на санацији пешачке ограде у Умци, а за ће бити затворена десна трака у смеру ка Београду, док ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила левом траком.

До 15. новембра изводиће се радови на замени дилатација на деоници петља Грделица- петља Владичин Хан, на излазу из тунела Манајле, у смеру ка Нишу.

Радови ће се изводити у првој фази у возној и зауставој траци, док ће се саобраћај одвијати претицајном траком и за то је предвиђено пет дана.

У другој фази која ће трајати три дана радови ће се одвијати претицајној траци, а саобраћај у возној.

До 30. новембра у периоду од 7 до 16 часова изводиће се радови на рехабилитацији деоници Жедник-Чантавир. За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима или ручном регулацијом.

Према информацијама Управе граничне Полиције добијеним у 17 и 15 на путничким терминалима граничних прелаза нема задржавања возила.

Теретна возила на Хоргошу и Келебији чекају три сата, а на Батровцима два.

Mali: Rebalans nije inflatorni

 

Преузмите андроид апликацију.