Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба „Уметност за све“ од сутра у згради Универзитета у Новом Саду

Изложба „Уметност за све“ у оквиру пројекта „Упознајмо културну баштину свим чулима“, биће отворена 10. октобра у 12 часова у централној згради Универзитета у Новом Саду, у оквиру програмског лука Друга? Европа.
Фото: novisad2022.rs/Никола Џафо

На отварању ће се обратити Виолета Страхињевић, директорка школе, и Снежана Николић, тим пројекта,

Наступиће оркестар „Добри људи”.

Биће презентована дела из фундуса Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“, чији су аутори познати уметници: Никола Џафо, Драгана Купрешанин, Милица Дукић, Срђан Вељовић, Константин Ђуричковић, Асја Комадина, Тања Валенћик, Вања Новаковић, Јелена Гајиновић, Јована Милосављевић, Мила Стојановић, Тијана Јеврић и Дејан Јанков. У питању су уметничка дела у форми скулптуре, објекта, инсталације, фотографије, видео-записа, дигиталне анимације и звучне инсталације. Новосадској публици представиће се и енглески уметник српског порекла Филип Крамаршић.

Изложба ће бити опремљена елементима приступачности и прилагођена особама са сензорним и физичким инвалидитетом и указаће на важност концепта „Уметност за све“.

Током изложбе, посетиоци ће моћи да учествују и у другом пратећем програму: радионицама, трибинама и стручним вођењима. Посебно занимљива активност биће и мобилна галерија, која ће бити постављена од 11. до 17. октобра, у тржном центру „Променада“. Поред неких од уметничких дела, у њој ће се одржавати и радионице тил брусх технике.

Svečano otvorena izložba Uroša Predića u Galeriji Matice srpske

Преузмите андроид апликацију.