Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Изложба уметника из Беча у недељи визуелне уметности Калеидоскопа културe (ФОТО)

Актуелни Калеидоскоп културе улази у своју четврту недељу, посвећену недељи визуелне уметности, а након отварања на Тргу галерија, који је ове године у знаку једног од најзначајнијих српских сликара, Саве Шумановића, Културна станица Свилара угостиће аустријског уметника Герхарда Флекача и његову изложбу „Cabinet of Wonders”.
Фото: новисад2022

Мултимедијална изложба, која на оригиналан начин спаја уметност и науку, обухватиће збирку уметничких дела која тематизују природу, куриозитете и проналаске у црквама и племићким кућама током 18. и 19. века и биће отворена у уторак, 27. септембра, у 20.22 часа.

Герхард Флекач је уметник из Беча. Поред своје некадашње професије у менаџменту медицинске авијације, Флекач поседује дугогодишње искуство новинара у култури, културног менаџера (био је директор „Naher Osten – Naher Vesten”) и фотографа. Године 2006. Флекач се поново повезао са својом младошћу, када се упознао са сликањем и цртањем у атељеу свог деде професора Ричарда Малера.

Фото: новисад2022

Од тада се у потпуности посветио ликовној уметности. Његова уметничка делатност усмерена је на људску машту, перцепцију и произвољност граница.

Фото: новисад2022

Изложба ће бити отворена до 5. октобра, а улаз је слободан.

Фото: новисад2022

Културна станица Свилара део је мреже културних станица у Новом Саду, које обухватају ревитализоване и нове културне просторе широм града и у његовој околини, настале у оквиру пројекта Европске престонице културе.

Калеидоскоп културе траје до 7. октобра, а након недеље визуелне, следи последња недеља посвећена примењеној уметности.

Детаљан програм Европске престонице културе и Калеидоскопа културе можете пронаћи на сајту novisad2022.rs и kaleidoskopkulture.com.

Детаљан програм Културних станица можете пронаћи на сајту kulturnestanice.rs.

Repertoari bioskopa za četvrtak 22. septembar

Преузмите андроид апликацију.