Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Изложба „Требиње и Херцеговина као инспирација умјетника” у клубу „Трибина младих”

Изложба групе аутора „Требиње и Херцеговина као инспирација умјетника” биће отворена у понедељак 4. октобра у 17 часова у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог СадаУз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до понедељка 18. октобра.
Фото: Културни центар Нови Сад

Изложба посвећена Требињу и Херцеговини настала је у току 2020. године кад је цели свет био у изолацији и сви су прешли у неки виртуелни свет.

Тада се дошло на идеју да се преко друштвених мрежа промовише како Требиње тако и Херцеговина.

Искориштена је време у корист промоције лепоте Требиња, на почетку су качене фотографије Требиња на друштвене мреже и почели су да се јављају први уметници из Украјине, Русије, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Албаније, Турске и Немачке са својим сликама.

Очарани лепотом, већина је имала утисак да живимо у бајковитом крају.

Тако је за два месеца стигло за потребе виртуелне изложбе преко 120 радова од преко 100 уметника из целог света, а после те изложбе написана је и објава да ко жели пошаље свој рад за потребе изложбе музеју.

Стигло је пола слика, око 60 аутора, већином су то били уметници из Србије (зато се и јавила жеља да изложба буде у Србији).

Крајем децембра 2020. године отворена је изложба и трајала је све до фебруара, када се сели у Гацко у Културни центар.

Након тога, 27. априла, изложба се отворила у Народном музеју Панчево и трајала је до краја маја. Касније је, од 3. августа, била постављена и у Београду, у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији.

Након свих гостовања, изложба се враћа у Требиње.

Izložba slika Snežane Djordjević „Duša i Um” od 4. oktobra u Likovnom salonu

 

Преузмите андроид апликацију.