Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Изложба слика Владимира Јочића 27. априла у клубу „Трибина младих“

Изложба слика Владимира Јочића „ТАЧКЕ СМИСЛА” биће отворена у среду 27. априла у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада у 19 часова и уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до 9. маја.
изложба
Фото: КЦНС

Владимир Јочић на својим сликама има златну гаму, јер је она резултат његовог сталног преиспитивања о егзистенцијалним животним питањима, које се еманира у сталном сликарском преиспитивању, у којем синтезом настају златне гаме као јединство свих боја. Увек ту златну гаму супроставља тмини, добијајући ергономију која је увек у промени живота и смрти.

Запитаност га води до старих мајстора у којима види уточиште. Он их не може копирати зато што је човек свога времена. Али их може читати језиком, управо тог времена.

Доминатан термин који обједињује ову серију радова је ентропија. Најјача сила у природи коју ми познајемо. Сила пролазности, нестајања и разарања. У молекуларној биологији сазнајемо да је тежња ка ентропији у природи огромна.

Међутим, увек се стварају „тачке смисла”, места хармоније која постоје захваљујући уложеном труду.

Научници сматрају да у природи треба уложити огромну енергију да би се дошло до тих „тачака смисла”. Једнако је и у животу, а нарочито у сликарству.

Уложени труд Владимира Јочића сабира време разваљено ентропијом у организовано јединство које чини његову слику.

Он покушава све приче да сведе у једну смислену причу. Да дође до сопствене „тачке смисла” у потпуно бесмисленом времену.

Владимир Јочић је рођен у Подујеву 1979. године. Дипломирао 2004. на Сликарском одсеку Факултета савремених уметности у Београду, у класи проф. Косте Бунушевца. Специјалистичке студије је завршио 2007. године на Факултету савремених уметности у Београду у класи проф. Владимира Величковића.

Тренутно је на завршној години докторских студија у класи проф. Саше Филиповића. Изабран је у звање асистента 2014. на Факултету савремених уметности, на предмету Цртање и сликање, доцент је на Факултету савремених уметности, на предмету Цртање и сликање.

Predavanje dr Jelene Todorović Lazić 28. aprila na jutjub kanalu KCNS

Преузмите андроид апликацију.