Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Изложба Ликовне колоније „Херцег-Нови-Сад“ од 25. маја у Ликовном салону и на „Трибини младих“

Изложба поводом десет година постојања Ликовне колоније „Херцег-Нови-Сад“ коју организују Културни центар Новог Сада и Привредна комора Војводине биће свечано отворена у среду 25. маја у 19.00 часова у клубу „Трибина младих“, други спрат.
изложба
Фото: PrtSc/КЦНС

Изложбу ће отворити помоћник директора, Сунчица Марковић, а музички део програма употпуниће млади обоиста Ања Антић уз клавирску пратњу проф. Душка Швоње.

Посетиоци ће имати прилике да до 2. јуна уживају у делима која ће бити изложена у галеријама „Трибинa младих” и у Ликовном салону Културног центра Новог Сада.

Колонија „Херцег-Нови-Сад“, коју већ десет година заредом организују Културни центар Новог Сада и Привредна комора Војводине, од свог настајања 2012. године окупила је 82 уметничка ствараоца, сликара, вајара, мозаичара и керамичара из земље и иностранства: Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Мађарске, Немачке, Румуније, Турске и Пољске.

Остварена је значајна сарадња с Академијом уметности из Новог Сада и Факултетом уметности са Цетиња.

Свако од уметника је на свој начин сагледао Херцег Нови као вечну инспирацију стваралаштва и допринео остварењу значајног фундуса уметничких дела и нових видова сарадње и уметничких сусретања.

Predavanje Danila Koprivice danas u 20 časova na Jutjub kanalu KCNS

Преузмите андроид апликацију.